Uuteen työhön! | Onneksi on viime tippa | Uuteen Työhön

Onneksi on viime tippa

30.07.2017 22:363 kuukautta sitten

Heinäkuu on kääntymässä elokuuksi, mikä omalla kohdallani tarkoittaa viimeisen lomaviikon käynnistymistä. Tämä kesä on mennyt lonkkaa vetäessä ja koiranpentua hoitaessa. Pennun hoitaminen on muuten elämäni paras laihdutuskuuri: tulee liikuttua eikä ehdi syödä, joten paino putoaa tasaisesti.

Lähden yleensä lomalle suurin toivein ison kirjapinon kanssa ja niin myös tänä kesänä. Edellä mainitusta syystä olen saanut luettua yhdestä ohuesta kirjasta puolet – puolet! Kyseessä on Liisa Helve-Sibajan kirja ”Hausfrau – Kotona Sveitsissä”. Siitä opin, että Zürichin kantonissa työnhakijaksi ilmoittautunut on velvoitettu lähettämään kuukaudessa niin monta hakemusta kuin mahdollista, mieluiten 10-12. Liekö meidän hallitus käynyt Sveitsissä opintomatkalla?

Kirjakassissani on lähes kaksikymmentä kirjaa ja huomaan raahaavani kassia edestakaisin kodin ja työpaikan väliä ilman, että taakka kevenee yhtään. Muutaman äänikirjan olen kuunnellut ja todennut sen hyväksi tavaksi saada edes jotain kirjallista virikettä elämääni. Yksi kiinnostavimmista oli J.D. Vancen kirja Hillbilly Elegy, joka kertoo työpaikkojen katoamisesta USA:sta ja sen myötä Keski-Lännen ihmisten elämän kurjistumisesta. Samantyyppisen kertomuksen voisi kirjoittaa esimerkiksi Kainuusta.

Minulla oli suunnitteilla myös jos jonkinlaista kirjoitustyötä ja puutarhanhoitoa kesäksi. Jotenkin en jaksanut tarttua mihinkään ennen kuin viime viikolla, jolloin alkoi ns. tekemisen puhuri. Se onkin aina niin säpäkkää menoa, että itsekin ihmettelen, mistä se energia yhtäkkiä tulee.

Olen sitä mieltä, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, mutta tänä kesänä suunnittelu kesti tavanomaista kauemmin. Toisaalta puoliksi suunnittelu oli lopulta jo lähes valmiiksi tehty. Kolmessa päivässä tein nimittäin kaikki puutarhahommat ja uudet nettisivut rekrytointiyritykselleni. Aika hyvin, kun ottaa huomioon, että tuona aikana lapioin 600 kiloa hiekkaa ja kärräsin sen kottikärryillä paikasta A paikkaan B luodakseni sopivan paikan pionieni ihastelua varten. Kotisivut uudistuivat samalla lapiointimenetelmällä: tekemällä tästä selviää. Välillä tosin it-slangi meni yli ymmärryksen, mutta yrityksen ja erehdyksen kautta sain lopulta kaiken toimimaan.

Uusiin kotisivuihin kirvoitti ensi toukokuussa voimaan tulevan EU:n laajuinen tietosuojasäännöstö, joka on erittäin yksityiskohtainen ja sanktioiltaan ankara. Otin itselleni avuksi tietosuojaan erikoistuneen lakimiehen, ja voi olla, että kotisivujeni ”Lähetä CV:si” osio tuntuu byrokraattiselta, mutta mieluusti en oikaise tässä asiassa. Itse kunkin on hyvä tutustua asiaan, jotta tietää omat oikeutensa. Tietoa saa esimerkiksi tästä.  

Elokuun myötä käynnistyvät myös uudet Henkilökohtaiset ura- ja työnhakuvalmennukset. Valmennukseen otetaan rajallinen määrä valmennettavia, joten jos olet kiinnostunut asiasta, tutustu ohjelmaan tästä.

Perusvalmennukset, Tehoa työnhakuun, Career Masterplan ja Viiskyt ja risat, saatavissa vielä vanhalla hinnalla 9.8. saakka.

Lämmintä elokuuta kaikille!