Jaana Toppari | Uuteen Työhön

Jaana piilokojulla Viikissä

Hei!

Olen Jaana Toppari ja valmentajasi työnhaussa ja urasi kehittämisessä. Uuteen työhön -verkkovalmennuspaketit ovat syntyneet turhautumisesta siihen, että uuden työpaikan saanti on nykyään monesti kohtuuttoman pienistä asioista kiinni.

Olen työskennellyt suorahakukonsulttina lähes kahdenkymmenen vuoden ajan ja tänä aikana olen hakenut työntekijöitä eri toimialoille ja eri tehtävätasoille. Olen haastatellut tuhansia henkilöitä, sparrannut satojen ihmisten työnhakua, kommentoinut CV:itä, auttanut löytämään uusia vaihtoehtoja entisen toimialan ja tehtävien sijaan ja pitänyt haastatteluvalmennuksia.

Luodaan yhdessä työnhakustrategiasi ihannetyön löytymiseksi!

Valmennukset on suunnattu sekä sinulle, jonka on pakko löytää uusi työ että sinulle, joka haluat vaihtaa alaa tai muutoin vain löytää nykyistä inspiroivamman työn.

Valmennuksessa luomme työnhaullesi strategian ja laajennamme näkemystäsi siitä, mihin kaikkiin tehtäviin ja mille kaikille toimialoille voit omaa osaamistasi soveltaa. Kirkastamme viestisi työnhaussa ja teemme toimintasuunnitelman työpanoksesi myymiseksi. Suomalaisten erikoisosaamista on monesti kynttilän pitäminen vakan alla - valmennuksessa opettelemme tuomaan oman osaamisen ja toimintatavan vahvuudet esille oikealla tavalla.

Kynttilä vakan alla

Osaamista oikealla tavalla markkinoiva CV ja fiksusti laadittu hakemus ovat haastatteluun pääsyn perusta. Jos pääsee haastatteluun asti, vaikutelmalla on suuri merkitys jatkolle. Rekrytointi on aina työnantajalle riski, ja siksi pelkät väärät yksittäiset sanat tai eleet voivat heikkoina taloudellisina aikoina pelottaa työnantajaa.  Hyvinä aikoina yrityksillä on selvästi enemmän sietokykyä rekrytoinneissa.

Kaikissa valmennuksissa perusrunko on sama eli käymme samat asiat läpi, mutta näkökulma on erilainen.

Tehoa työnhakuun sisältää koko työnhaun valmennuksen alusta loppuun.

Viiskyt ja risat-valmennus sisältää perusvalmennuksen lisäksi erityisesti viisikymppisiä koskevia vinkkejä ja neuvoja.

Career Masterplan neuvoo, miten saada ensimmäinen työpaikka ja miten olla putoamatta nuorta vaatiniin sudenkuoppiin oman uran rakentamisessa. Eikä ura tarkoita vain kipuamista hierarkian portailla ylöspäin, sillä kestävä ura asiantuntijana omalla alalla on yhtä lailla Career Masterplanin aiheena.

Itsensä esilletuomista voi harjoitella

Uuteen työhön -palvelussa lähdetään liikkeelle perusasioista. Useimmiten on tehtävä paljon työtä ennen kuin pääsee työhaastatteluun asti. Jos on joutunut työttömäksi, kannattaa pitää itsestään huolta sekä henkisesti että fyysisesti. Tilanteen surkuttelu ei auta. Sen sijaan kannattaa miettiä tapa, jolla levittää tietoa tuttavapiirilleen, että tarjolla olisi hyvä työntekijä. Perusrutiinien säilyttäminen auttaa pitämään itsetuntoa kunnossa. Työpaikkatarjontaa on seurattava aktiivisesti ja kannattaa etsiä myös piilotyöpaikkoja, joita ei ole ilmoitettu avoimiksi.

Meillä kaikilla on oma tapamme loistaa!

Uskon, että jokaisella ihmisellä on oma tapansa loistaa. Siksi kannattaa harjoitella itselleen sopivaa tapaa tuoda osaaminen ja motivaatio esille. Aina joku valitaan avoimeen tehtävään - miksi se et voisi olla sinä?  Simpukka

Tule mukaan valmennukseen ja löydä omat vahvuutesi!

Valmennuksessa teet inspiroivia harjoituksia ja saat työkaluja, jotka kehittävät työnhakutaitojasi ja auttavat sinua oivaltamaan, mitkä ovat keskeisiä asioita uuden työn löytämisessä. Olipa tuo työ nykyisen työurasi jatkoa tai askel täysin erilaiselle polulle.

Tee päätös nyt -  ihannetyösi odottaa juuri sinua!

 

 Oma etunimi

PS. Valmennettavilla on pääsy virtuaaliseen Kahvihuoneeseen, jossa voi kysyä tarkemmin neuvoja omaan tilanteeseesi, halutessasi myös anonyymisti. Tutustu myös Blogiin.

PPS. Lue tästä, mitä mieltä valmennettavat ovat olleet.